…Men ta inte med den väskan/vätskan in på Festivalområdet…

För många av oss infaller årets höjdpunkt under fyra intensiva dagar i början av juni. Det är då hårdrockare från hela världen sammanstrålar för att uppleva några av världens bästa band, äta god festivalmat och umgås med både gamla och nya vänner. På Sweden Rock Festival finns en unik gemenskap och en vänskaplig atmosfär som sedan länge varit festivalens signum och som får publiken att återvända år efter år. Det är den stämningen som också inspirerat arbetet med årets limiterade single malt whisky ”Oloroso Sherry”.

2020 års whisky är Sweden Rocks äldsta och mest eleganta hittills. Smaken kan beskrivas som fruktig och intensiv, med rostad vanilj, anis och en hint av lakrits med en komplex eftersmak av torkad frukt och mjuka fattoner. En fyllig och god whisky helt enkelt, som helst avnjuts till tonerna av det egna favoritrockbandet.

Det är sjätte året i följd som Sweden Rock Festival, i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra presenterar en whisky av finaste kvalitet ­– lika eftertraktad av festivalbesökare som av whiskykännare.

Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice-vd på Sweden Rock Festival.
– Denna vår sjätte årswhisky är enligt mig både den snyggaste och godaste hittills, och jag ser fram emot att snart få höra vad våra fans tycker om den.

Whiskyn levereras i en förpackning som är lika säregen som dess innehåll och för alla som arbetar med att bygga scenerna har den en välbekant utformning. Förpackningen ser nämligen ut som de lådor som vanligtvis används för att frakta instrument, ljud- och ljusutrustning till och från festivalområdet. På det viset blir förpackningen en smygtitt på det som händer backstage, i en värld som är lika viktig som den publika men som festivalbesökarna sällan får en inblick i.

Med Sweden Rock Single Malt Whisky Oloroso Sherry har nedräkningen till årets bästa dagar inletts.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry lanseras idag den 23 mars.
Antal: 3 000. Pris: 699 SEK i Systembolagets beställningssortiment.

Om Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry
En single malt whisky från Mackmyra Gravity Distillery som är gjord på en blandning av fat som är mellan sju och åtta år gamla, varav 35 % är nymättade Olorosofat och 65% är 1st fill-bourbonfat med två års slutfinish på Olorosofaten. Whiskyn är guldgul med lätta röda reflexer och innehåller rostade ekiga vaniljtoner med russin, päronkola och citrus. Här ryms även anis, lakrits och ingefära medan vaniljkola, russin och mjuka ektoner färgar både smak och eftersmak. Som namnet antyder har whiskyn lagrats på gamla sherryfat av typen Oloroso, vilket tillför smak av torkad frukt och nötighet.

Fakta
Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry
Artikelnummer: 82574
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40,0 %
Dryck: Single Malt Whisky
Ursprung: Sverige
Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB
Pris: 699 sek
Systembolaget: Beställningssortimentet

Sweden Rock Festival
Varje år lockas besökare från ca 60 länder till Sölvesborg, där de varje år bjuds på en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal från några av världens största akter. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

Årets festival hålls den 3-6 juni…OM Corona tillåter…

Lämna en kommentar

Rulla till toppen