The FLASH – Färgstark Galapremiär Med Hög Dos Av Superhjältar & Digitala Effekter

I veckan avhölls Galapremiären av nya ”Superhjältefilmen” THE FLASH på biograf Rigoletto i Stockholm.  Det är välkänt att de stora filmbolagen gärna satsar på spin-offer av tidigare säkra succéer och här har Warner gjort precis detta. 

Det de flesta av dessa filmer har gemensamt, är att superhjältar i olika konstellationer, skall rädda världen från undergång, oftast hotat av någon maktgalen och hämndlysten superskurk.
Eftersom filmbolaget bett oss i pressen att inte berätta något om filmens handling, avstår vi självklart
från sedvanlig recension. Men utan att spoila, var det kul att se ”gamle Batman” Michael Keaton dyka upp som en något bedagad, fast fortfarande funktionell Batman-senior.
Frågan är om 2tim 24minuter av digitala actioneffekter (speciellt de upprepade och rätt tråkiga ”nu visar vi hur fort The Flash ka springa-effekterna) förmår hålla kidsens attention-span . Filmen är naturligtvis gjord för denna åldersgrupp, så att vuxna skall ge betyg, kanske verkar lite onödigt men det är dock många vårdnadshavare som ackompanjerar barnen till biografen, samt att jag själv omgavs av barn i ådern 9-11 år i salongen och läste av deras reaktioner vartefter filmen fortlöpte. Med detta i bagaget, dristar jag mig att utfärda följande:
-Filmen skulle kunna må bra av att ha kortats ned till max 2timmar.
-Många snygga effekter men kvantitet är inte alltid kvalitet. Man riskerar att snabbt glömma bort de bästa, då de direkt skrivs över i minnesbanken av nästföljande.
-Bra skådespeleri på ett kul överspelat sätt, som väl passar genren.
– Riktigt bra var de två IRL-hjältar som beträdde Röda Mattan och tålmodigt poserade med gästerna.
Med detta nämnt, övergår vi till just den delen och tackar Mia Jorpes / Wonderland Event för sedvanlig ordning / reda a la Superkoll. Text & Foto: Peter Ortvik.

Rulla till toppen