DUNE del 2 – Storfilm Som Skakar Om Dig, Även Rent Fysiskt

I morgon den 28:e februari, är det dags för den officiella Sverigepremiären av DUNE del 2.
Vi som var privilligerade nog att få se filmen under Gala-eventet på Rigoletto söndagen den 18 februari, har nu hunnit smälta intrycken och dessutom fått tillåtelse att skriva om filmen.
Dune del 2 är en stor film på flera sätt. Man har lagt ned monstruös energi på att få effekter och ljud till en nivå som ger reaktioner hos åskådaren. Är du känslig för mycket hög ljudnivå, rekommenderar vi att du har ett par hörselproppar i innerfickan för säkerhets skull. Grundhandlingen är ett klassiskt ”Vi mot dom-drama”, där de goda med hjältarna i laget, materiellt är underlägsna men mod och list uppväger detta och kampen, som är nästan tre timmar lång, är välregisserad och inga direkt döda punkter finns att pusta ut i under historiens gång. Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson  har roller i filmen Stellan Skarsgård närvarade själv vid Galapremiären och intervjuades på scenen innan filmstart.
Utan att avslöja något om filmens handling och förstöra spänningen för dig som potentiell biobesökare, kan vi i varje fall locka med att ge Dune del 2 ett klart godkänt betyg och rekommendera att se den på bio, inte på TV.
Galaeventet och efterfesten på Bistro Rigoletto var signerad Wonderland Event. Alla foton: Peter Ortvik.
Stellan Skarsgård med, Megan Everest och Kolbjörn Skarsgård.

Peter Ortvik med Mia Jorpes, Wonderland Event.

Nils-Albert Eriksson

Camilla HermanssonBistro Rigolettos ansvarigaTeam Rigoletto

Adam Woods och Lucas Allskog.

Parisa Amiri

Agnes Hedengård och  Alina Doronina.

Designer Peter Englund och Jasneet Singh.

Louie Marti Alex Catalan med vän.

Rulla till toppen