Stockholm Fashion District 2023 – Showroom, Mässa och Efterfest

Efter pandemitider var det i veckan full fart ute vid Nacka Strands modestolthet, Stockholm Fashion District…eller SFD som vi envisas med att förkorta det till. I all showroom ända upp på 9:e våningen var det tätt med inbokade inköparmöten och i mässhallen fanns ytterligare företag representerade. Naturligtvis fanns även vi där, för att plocka rusinen ur kakan och även delta i kvällens Pink Party, AW-efterfesten nere i SFD+s entréhall. Här får du följa med som en fluga på axeln, hoppas det smakar.
Think Pink – Mingeltema…    Av en mer eller mindre slump, sprang jag på Lotta Engberg och hennes designer Jessica Lindgren i showroomet där Lottas nya kollektion presenterades. Fick en trevlig pratstund med dem bägge (tack Niclas Andersson). Lotta var vänlig nog att byta outfit så jag fick med ytterligare en snygg klänning.
Designer Jessica berättar vidare:

”Sålunda är detta ett samarbete mellan Lotta Engberg och Franchetti, Desam Fashion group.
Franchetti kontaktade Lotta Engberg för snart 3 år sedan. Vi såg styrkan i varumärket Lotta Engberg och presenterade iden om en klädkollektion. Lotta hade själv aldrig tänkt tanken men tyckte det lät jätteroligt.

Idag jobbar jag, Jessica Lindgren, Designchef på Franchetti, och Lotta tillsammans för att skapa kollektionen.

Kollektionen släpps först i april 2023 och är en kollektion med fokus på klänningar. Klänningar är något man gärna förknippar Lotta Engberg med därav att det är stort fokus på det. Sen får vi se vad kollektionen tar vägen allt eftersom.

Men kläderna kommer alltid att spegla Lotta Engbergs personliga stil – där ”passformen ska framhäva en kvinnlig siluett som man ska känna sig snygg och bekväm i”

 

Höstens kollektion är redan färdig och presenterades på mässan i Nacka härom veckan. Vi har fått ett otroligt fint mottagande och hoppas på säljsuccé.”

Får vi se denna på Liseberg i augusti, måmtro? Lottas designer Jessica Lindgren säger så här om samarbetet:
-Lotta Engbergs kollektion lanseras våren-23.  Kollektionen är ett samarbete mellan Desam Fashion Group, Franchetti och Lotta Engberg.
”Kläderna speglar Lotta Engbergs personliga stil – där passformen ska framhäva en kvinnlig siluett som man ska känna sig snygg och bekväm i”.
Kan det bli bättre..? Lotta i dubbel upplaga… Vid hissarna stötte jag ihop med supertrevliga Johanna Lind Bagge och hennes otroligt vackra blå Grand Danois Julia. Med andra ord, två snyggingar i samma koppel…
De var på väg he, ,en jag lyckades vända både Julia och Johanna.
Johanna eskorterade mig till det showroom där hennes accessoarkollektion presenterades.  Inget besök på SFD utan att titta in hos Jofama Fashion. Lyckades övertala designern själv att modella denna snygga Aviator-jacka Debbie, som kommer nästa hös/vinter.  Tack Ingela Lundin.RockAnd Blue har en färgstark höst/vinter 23/24 framför sig.

Som vanligt stod Kjell Höglund i Halti-montern och levererade väl genomtänkta skodon för svårare väglag. Därför var det inte så överraskande att Michelinmönstret återfanns i sulan på det allra senaste. Nu kan man ta kurvorna på Stuerplan utan problem, även i värsta snömodden… Klart intressant koncept från REMAKE STHLM. Läs mer här ndan:
Trevligt att få plåta de som står bakom projektet. Tyvärr stod inte namnen på visitkorten…
Hos Börjesson fann vi något som alla vi fotografer behöver; Vädertåliga handsker, där man kan frigöra de två viktiga fingertopparför vilka en fotograf behöver ha full kontroll och känslighet, även vid kyla.
Man kan med ett enkelt handgrepp frigöra dessa toppar och med dagens känsliga digitala avtryckare, är detta ett måste.
Naturligtvis är bågga hanskarna utrustade med samma finess, så även skyttar som är vänsterhänta har full funktion. Se mer av Börjessons urval HÄR!Svenska skotillverkaren GEOX startades redan i slutet av 1800-talet i Örebro. Här presnterades snygga och gedigna kängor med en unik backventil i sulan, som låter fukt ledas ut men stoppr väta från att tränga in. Så var klockan 17.30 och dags för att bege sig till SFD entréhall. Där hade ledningsgruppen med team dukat upp förfriskningar och tilltugg, redo att dra igång AW-minglet som fått namnet Pink Party. Helena, Vanessa Katarina och de andra i SFD-teamet gjorde allt för att gästerna skulle trivas.

En erfaren DJ från det klassika gardet, blandade nytt och äldre till en skön dans- och mingelbar ljuddekor. Alkoholfritt alternativ samsades med ölen.Splitgrid konkurrerade med Gröna Lund och hade ett ”Vinst-Varje-Gåmg hjul” Har man fotograferat Tattoomässan Ink Bash i över tio år, är det svårt att låta bli när det dyker upp snygga gaddningar, även på SFD.
Glada och pigga Leonora representerade sitt eget varumärke, som naturligtvis heter… Leonora…  Se mer av det HÄR!Tack för denna gång, som inte blev den sista…

Rulla till toppen