Sthlm Furniture Fair 2023 – Möbelmässan – mer än bara möbler

Årets möbelmässa var efterlängtad, då pandemin slog ut hela projektet i två år.  Sthlm Furniture Fair är en inspirationskälla för många, inte bara inköpare inom möbelbranschen. Här skapas underlaget för många tidnings- och hemsidereportage och även i år var pressuppbådet stort redan på öppningsdagens morgon.
Häng med Primepixz runt och se vad vi fastnade för, stort som smått.Det första vi fann, som gav oss en ”Wow-faktor” var dessa massiva bord, alla helt unikt mönstrade, av naturliga skäl.
Du kan se mer av dessa läckra bord HÄR!

Skall man ”palla” att jobba hela dagarna framför skärm, kan man utgå från att sitta är ingen bra idé. Stående position får hållningsmuskulaturen att minimera trycket på kotpelade och därtill hörande strukturer. Dock är det så, att helt statiskt stående heller inte är av godo, då de mindre, taktila musklerna tycker om att slå på och av hela tiden, så att vår position blir dynamisk i stället för statisk.Den här lilla böjda brädan, ”GYMBA Activation Board”, gör precis detta. Vi har nu testat den i en vecka och när man lärt sig stå korrekt på den, skapar den små förändringar i hållningen, so gör att man aldrig ”fastnar” i en låst ställning och bygger därmed in ett aktivt rörelsemönster under arbetet. Du kan börja med en kvart i taget, ett par ggr under arbetsdagen, sedan ökar du på vartefter. Gymba finns som synes, i många färger att välja mellan.
För information, e-posta Heidi på info@gymba.fi och hälsa från  Primepix.seEtt vackert konstverk med hyllplan! Simon Mattissons  granbarkborreskadat virke drog uppmärksamheten till sig av alla besökare som passerade.
Se mer HÄR.

Att gå på cirkus kan ofta ge akrobatiska upplevelser. Axplock från AALTO University.
Skapelsen RISTO av Vilma Vanhanen inbjuder till upplevelse på högre höjd.
vilma.vanhanen@aalto.fi

Makuja Mirror av Petra Lahti inbjuder till olika synvinklar, både att se framåt och att veta vad man har i backspegeln.
petra.lahtiaalto.fiPåminner lite om barndomens elektrisk bilbanor…

Sitt vackert i Panda f¨åtölj med fotpall.

Små snygga sidobord från Milano.


Dessa vackra bord från Ekbacken Studio, fann vi i inhägnaden  The Gallery. Läs nedan.


Upptrappning av det gröna tänket…
Stairways To Heaven..? Billy minns vi från n barndomens Ikea-bokhylla. Nu har denna gyllene fåtölj fått samma namn. Riktigt bekväm var den dessutom.

Mikro-nap mellan monterbesöken…Vipack gjorde snygga hemmiljöer för de minsta.


Större ”skrivbordslampor” får man leta efter.
Vi hittade ingen annan…då denna var 2meter hög…

Tack för denna gång, vi ses nästa år.
Foto: Peter Ortvik.

Rulla till toppen