Stockholm Beauty Week 2020 – En Coronasäkrad mässa i Waterfront Congress Center

Mitt under det allmänt omkastande Corona-kaoset, lyckades Maria Forssén, Heart of Stockholm AB och hennes medarbetare med något som många andra tvekat att genomföra, en Corona-säkrad mässa med ett väl genomtänkt upplägg. Att dela upp mässan i inte mindre än fem avdelningar, där antalet samtidiga besökare i varje hall noga räknades in och sedan synkroniserades det totala antalet som rörde sig mellan hallarna. Välplanerat och väl genomfört, även om de som tvingades köa, kanske ser det på annat sätt. Tilläggas kan, att besökarna även kunde få munskydd vid incheckningen, om så önskades, tack för det, Sweden Eco.

Nog om detta. Stockholm Beauty Week är en mässa med hudvård, hälsa och skönhetsprodukter/behandlingar som grundstomme, samt närliggande utställare inom mode-, trend-  och accessoarbranscherna.
Tillsammans med Primepix Magazines (och tidigare Frontface Magazines) mångåriga redaktör inom de nämnda områdena, Hudterapeut och Makeup artist Nathalie Noori, kämpade vi oss genom hallarna och hittade en hel del intressanta produkter och tjänster från både gamla och nya bekanta som ställde ut.

Nathalie kommer att under de kommande månaderna testa sig igenom det material vi fick med oss och även herrar kommer att få testa en hel del för att få utlåtanden även från denna alltmer växande målgrupp.
Eftersom sådant tar tid, vill vi redan här och nu guida våra läsare runt mässan och ge lite ”smakprov” på det vi fann intressant och uppiggande i höstrusket. Kanske några tips till Julklappssäcken? Välkommen att utan munskydd följa med oss runt Stockholm Beauty Week 2020.
Mässgeneral Maria Forssén (till höger) med Lisen Lundgren från The Network Society hade minst sagt fullt upp med att hålla koll på att restriktionerna efterlevdes och att alla hade vad de behövde. Primepix Chefredaktör Peter Ortvik i en djupverkande diskussion med Matilda Bonde-Karlén och även ingående instruktion. om hur serien Solution by Victus fungerar och skall användas..
Mer info längst ned på länken här: https://victusclinic.se/klinikutrustning/#filter=*

Franska Handelskammaren var på besök och ville ge oss i Pressen några prover från franska företag som visat intresse för att synas i Sverige och få kontakt med svenska agenturer.


Lillemor Hellkvist och , Svente Norberg från Ante AGE, samt  Nina Hasselrot från salong Forma Vita fick oss att stanna till en stund och lyssna noga.
Ett av de absolut mest intressanta utställarföretagen var Ante AGE, som har basen i medicinsk forskning  där läkningsprocedurens acceleratorfunktion är en av de intressanta delar som vilar till grund för produkternas utveckling.
Mer hittar du här: https://europe.anteage.com/

Vetenskapen bakom Ante AGE är värd att kasta ett extra öga på, så läs mer HÄR!

Kajsa Bodin tog väl omhand om oss i Loelle´s monter och detta företag som startade med enbart Arganbaserade produkter, har nu en bred linje med många intressanta produkter.

Serum baserat på Hampa, låter vid första tanken som något nästan olagligt men vi är ytterst spända på att testa.   Marockansk lerbaserad ansiktsmask är också något som vi ser fram mot att prova.

Loelle hade en av de största montrarna.
Läs mer om konceptet här: www.loelle.se
Nästa nedslag blev ett besök hos Nutrinovate med Reserol-teamet där Magnus Nilsson Vall och kollega bjöd på en välgörande Collagen Drink.


Reserol lanserades 2016 med små ”filmer” som placeras i gommen, där  de aktiva ämnena tas uppav kroppen utan att behöva passera mag-tarmkanalen.
Läs mer här: https://www.reserol.se/om-reserol/vad-ar-reserol/
På Stockholm Beauty Week presenterades även Reserol Collagen Drink, som är ytterligare ett komplement i serien.

Nu till lite effektiv och innovativ muskelpåverkan genom elektromagnetiska pulser. Victus Medical . ”Jo då, det kändes som ett bra rump-pass” menade Nathalie.

  • EMSCULPT skapar ett elektromagnetiskt fält som tränger igenom huden för att påverka muskelvävnaden och fettdepåer
  • Energin producerar nästan 20 000 muskelkontraktioner per behandling. Allt detta medan du ligger på en säng och slappnar av under behandlingen
  • Behandlingen är icke-invasiv och är inte baserad på värme eller kyla. Det finns med andra ord inga risker för brännskador, ärrbildning eller svullnad


Hela Teamet bakom högteknologiska Victus Medical. Från vänster; Dean Hirbli, Amir Kelishadi  och Matilda Bonde-Karlén.
Behandlingsstolen som Nathalie sitter på, är en mycket kraftfull och intressant produkt för klinker av skilda slag. Den heter EMSELLA och är den världsunika metoden för att hjälpa patienter med urininkontinens, bäckenbottenproblem efter förlossning och/eller nedsatt intim tillfredsställelse. Patienten är fullt påklädd under behandlingen. Vi testade effekten…och  JA, det känns precis i den region man önskar, beroende på hur man varierar sittpositionen. Detta är något som borde intressera den ”vanliga medicinska plattformen i högsta grad.

Nathalie med sina testprodukter från Victus Solution. Det blir mycket att prova under vinterhalvåret…
Viridi Eco med  grundaren Evelina Viridien till vänster, är ett svenskt varumärke men intressant bakgrund. Läs mer direkt på www.viridieco.se


Det skall bli ett nöje att få njuta av både Body Scrub och därefter Body Butter under den annars trista Corona-vintern…


Snygg och kompakt monter hos Viridi Eco.
Scratch Nails är en av pionjärerna på den svenska nagelmarknaden, som slog igenom rean på 80-talet, (läs historien HÄR, då varje hårsalong med prestige även skulle ha en nagelteknolog. Grundaren och VD Marie Houston till höger, har hängt med ända sedan dess och Scratch är fortfarande en maktfaktor inom nagelprodukter och utbildning. till vänster ses Sofia Arvani som driver och äger Scratch Concept Store i Stockholm.
Det senaste kan du läsa mer om här: www.scratchofsweden.se


Mycket smått och gott för skötsel och nagelkärlek…

Stylist Madicken Folke  och arrangör Maria Forssén.

Precis när det var dags för oss att lämna mässan, dök Regina Lund upp i en snygg monochrome outfit.Sweden Eco har en snygg herrserie. Denna gång har vi siktat in oss på att testa deras Shampoo, Skäggolja och  Deo.  Vi är osäkra på om man blir en bättre damsör vid användandet… men Sweden Eco har i varje fall ett samarbete med Tony Irving…
Läs mer här: https://www.swedeneco.com/


Snyggt i badrumsskåpet…


Samling runt Johanna Lind Bagge, som har designat en väskserie för förvaring hudvård och makeup för svenska Ceannis. https://www.johannalindbagge.se/
Johanna har tidigare arbetat många år som Hudterapeut och ”frontface” för produktvarumärke inom hudvård.  Idag är det styling och design som gäller för 1993 års Fröken Sverige.


Johanna och Nathalie har setts vid många olika tillfällen och under olika former genom åren.

Frisörlegendaren Tito Frez dök upp och förgyllde tillvaron med sin närvaro.Alex Catalan såg till att vårt blodsocker inte dippade under dagen. Energidrycker är inte det enda som LOHILO har i sin portfölj…eh…kylväska. Även glass, bars, lins-chips och annat mumsigt finns att hugga in på. Vi håller just nu på med en test av de olika glassorterna, som är både laktos- och glutenfria.


Klicka på bilden ovan, så får du se mer…

Snurra hjulet och vinn…det blev en Unicorn Dreams.
-EN LYSANDE IDÈ! Nöden har ingen lag. Ibland behövs makeupen bättras på men belysningaen är bedrövlig. Då kan detta ”iPhone-skal” med inbyggd spegel och belysning runt kanterna, vara en räddare i nöden. Dessutom är den en ljuskälla vid selfie-plåtning i ojämn belysning.Så småningom kommer den även för Samsung Galaxy. Modellen på Roll-Up:en är svenska Elsa Hosk, som gör reklam för skalet. Se mer här: https://www.facebook.com/brightmondofficial/photos/a.1643510729148115/1704307839735070Designer Peter Englund var naturligtvis på plats och hade denna dag en helvit dag.
Nathalie med Selah Li, en av de sex studerande från KTH har experimenterat och tagit fram en robot som kan tillverka små serier av just den läppstiftfärgen DU vill ha, alltså skräddarsydd. ELLURE heter konceptet.
Låter det avancerat? Kanske bättre du får infon direkt från källan: https://ellure.se/

Ute i entréfoajén fann vi dessa två produkter med bra miljötänk. Dels Apodental tandtrådsbygel med tandsticka. Den är, som kan läsas på bilden, gjord av vetestrå, vilket gör att man kommer bort från det mesta av plastinnehållet.  Produkten är så ny att den inte hunnit placeras på den aktuella hemsidan än men där kan du i varje fall hitta deras lika miljövänliga tandborste: https://www.apodental.com

Strumpkollektionen Footwell är gjord i bomull och bambu och vi har nu testat ett par under ett par veckor (med tvättar i 40 grader inkluderat) och upplever dem som mycket sköna och komfortabla. Läs mer om dem här: https://www.footwell.life/index_en.html

Maria Forssén med Mathias  Linderdahl, Makeupbymattis, makeupartist/fransstylist med egen salong,Jo då, lite underhållning bjöds också från en miniscen i en av hallarna, med Nezen, sedd i Idol-2020.

Lämna en kommentar

Rulla till toppen