Philips Sonicare ger sig på allvar in i kampen om el-tandborstarnas marknadsandelar – Tomten Testar

Nya Philips Sonicare eltandborste har uppgraderat sig ordentligt från den första modellen vi testade för ett antal år sedan. Dessutom finns nu fler olika modeller i olika prisklasser att tillgå. Primepix har fått möjlighet att testa ett par av dem och eftersom chefredaktör Ortvik är ”gammal” Tandläkare, känns det helt relevant att dyka ned i kartongerna och skärskåda innehållet.

I grund och botten finns det två olika funktionssätt för en eltandborste att utföra sitt arbete. Dels rotationstekniken, dels vibrations/vridteknik. Det finns inga oberoende undersökningar som visar evidentia på vilken som är mest effektiv, sådana ”undersökningar” har skötts av tillverkare själva..och då vet man ju att objektiviteten uteblir.

Vi tänkte låta börja med Barnversionen, Sonicare For Kids.
Jo då, här kan kidsen jaga tandtroll interaktivt medan de borstar. Kanske det kan få till en mer positiv syn på munhygien hos de något mindre.Borsthuvuden finns både i olika storlekar och ett som är supersoft, vilket jag rekommenderar att inleda med om man inte är van vid hur en eltandborste känns. Bra att köpa några extra borsthuvuden redan från start. Störst utbud finns på apotek.Närgången titt på borsthuvuden och dess storleksskillnad.Lättplacerad laddningsfotExtra bonusmaterial medföljer, allt för att få över trilskande kids på rätt sida av borstningen.Lite utanför ämnesområdet kanske…men vem vill inte veta mer om Doktor Dentista?En sublim inskolning till tandläkarbesöket…
”Doktor Dentista” är en mus-tisk tandläkare om skapade visst intresse hos de små tandtrollsbekämparna.

Därefter går vi över till vuxenmodellen Philips Sonicare 7500 Expert Clean. Expert Clean finns i 2 färger en helsvart och en vit/roseguld som vi visar här nedan.

Philips Sonicare Expert Clean levereras med 2 borsthuvuden i kartongen, ett för optimal plackborttagning samt ett lite smalare och mjukare som är framtaget för att kunna användas vid tandköttskanten och rekommenderas då till de längre programmen som gumcare eller deepclean.


Expert Clean levereras med en enkel laddare och har ca 3-5 veckors batteritid (vid tandborstning 2 ggr om dagen om 2 minuter vardera gång) Handtaget är också utrustat med en indikator på batterikapaciteten (ladda bara när indikatorn blinkar orange) Expert Clean har också en trycksensor som reagerar när du trycker för hårt med tandborsten. Samma lampa indikerar också när det är dags att byta tandborsthuvud.


Med i förpackningen följer även ett praktiskt resefodral för handtag och 2 borsthuvuden.


Resefodralet kan naturligtvis även använda som laddare via usb eller vanlig kontakt perfekt när man är på långresa.


Expert Clean har fyra olika inställningar där clean är den vanligaste som de flesta använder sig av och den ger dig 2 minuters tandborstning. Till varje program kan man ställa in olika intensiteter beroende på hur känslig man är mot de rengörande rörelserna som alltid är 62000/ minut. Expert Clean har även en App man kan ladda ner i sin telefon eller surfplatta för att få ytterligare kontroll på sitt borstande.

Slutligen, glöm inte att köpa hem några extra borsthuvuden. Det är trist att ha kastat ett uttjänt huvud i plaståtervinningen, för att sedan upptäcka att inga fler finns hemma i badrumsskåpet…

Rulla till toppen