Julklapp till elektronikkompisen – Datacolor Spyder X ”Survival Kit”

Vissa saker saknar man inte förrän man fått lägga tassarna på dem och fått den riktiga & viktiga ”ta-på-känslan. Företaget Datacolor lät oss prova  och känna på ett, vad vi kallar, ”Survivor-Kit”, med olika små behändiga accessoarer som kommer väl till hands när man minst anar det.

Längre ned i reportaget, presenterar vi även en tacksam asistent till din datorskärm, en smidig kalibreringslösning, Spyder X Pro. Denna smidiga usb-anslutna produkt, hjälper dig att få korrekt färginställning, kontrast och ljusstyrka på skärmen, oavsett i vilken arbetsbelysning du flyttar till.
Men nu vecklar vi ut oss och öppnar paketet:
Först ut är Spyder Shelf, ett ytterst smidigt hopfällbart surfplattestöd. Stabilt och snyggt.  …och…voila! Där satt den…och mycket lättare att dela vyn med fler intillsittande kollegor.  Stödet väger knappt ”ingenting” och går lugnt ned i ett neopren-cover tillsammans med plattan. Spyder Tripod är ett flexibelt stöd för små kameror, blixtar och även som hållare för mobiltelefoner vid exempelvis videoupptagning.   Standardinfästning, som finns på undersidan av alla kameror. Spyder USB-C till USB adapter, är precis vad den säger sig vara. De flesta nya produkter som laptops och smartphones är begåvade med en usb-C ingång/utgång. Men många av de accessoarer man har, har fortfarande de ”gamla vanliga” usb-2 och usb-3-kontakterna.
Dessutom har laptops och datorer oftast bara en usb-C kontakt, så med denna lilla adapter, löser du flera dilemman som annars lätt kan uppstå.

För dig som är mån om att de fina bilder du plåtat eller de noggrana grafiska arbeten du producerat verkligen håller färgen, är det ett måste att då och då kallibrera din datorskärm. Med Spyder X fann vi det smidigare än med flera andra metoder vi tidigare testat.

Så här placerar man Spyder X mot skärmen och ansluter sedan till ett usb-uttag i datorn.
Du behöver inte läsa någon mini-manual utan bara följa den tydliga och lätt förstådda instruktionen som dyker upp på skärmen. Lätt som en plätt.
Glöm inte att datorn skall vara placerad där du skall arbeta och att din arbetsbelysning skall vara den du kommer att ha under arbete. naturligtvis skall du alltid undvika att rikta belysning direkt mot skärmen…men det visste du ju redan.
För ytterligare information om produkten, besök hemsidan:
https://spyderx.datacolor.com/

Rulla till toppen