Peter Ortviks kommande bok ”Pride Parad & Party I Stockholm” beräknas släppas i november

Primepix Magazines Chefredaktör Peter Ortvik släpper sin sjätte bok, som på grund av rådande Corona-läge, flyttas utgivningen till sent i höst om läget då medger en lyckad release.

Boken är en fotodokumentär från åren 2007 – 2019

Så härt beskriver Stevali Fakta bokförlag det hela:

Stevali Fakta i samarbete med Kreativ Kultur ideell förening, släpper i juli en bok med över 400 unika bilder från 2007-2019 års Pride-parader, scenframträdanden och VIP-partyn. Bakom bokens foton och text står fotografen/författaren Peter Ortvik.

Som bonus innehåller boken även en ”photo-art serie”, som är ett samarbete mellan designer Peter Englund och bokens författare/fotograf. Temat är ”Regnbågskrigare”, där alla bokstäverna i HBTQ är representerade.

”Stolthet, glädje, kärlek, kreativitet och acceptans är några av de ord som direkt letar sig in i medvetandet, när man tänker på konceptet PRIDE som årligen samlar HBTQ-rörelsen i Stockholm.
Att ha fått ta del av detta med kamera i hand, ända från år 2007 fram till idag, är både berikande rent kunskapsmässigt och kanske framför allt genom att få träffa så många av deltagarna spontant under paraderna och övriga evenemang som VIP-fester och framträdanden och hur de bjudit på sig själva inför min kamera när jag helt sonika klampat in i tåget och fått till så många härliga bilder”

 

Lämna en kommentar

Rulla till toppen