Olivolja, Choklad och Champagne På GastroNord-mässan i Älvsjö

På Stockholmsmässan dök idel ädel adel upp under GastroNord-mässan i Älvsjö. Markus Aujalay från Sveriges Mästerkock och tidigare Kulturminister Leif Pagrotsky frotterade sig vant med Susanne Ernert. Separat testreportage kommer att följa. Testpilot: Susanne Ernert,  Foto: Peter Ortvik 
Inledningsvis, med färska smaklökar, hälsade vi på hos ZETA och testade deras Olivolja, som inte gjorde oss besvikna. Richard Hermansson med kollega, smorde upp besökarnas gomsegel. Fernando Di Luca, grundare till ZETA, låter alltid sin ande sväva över mässmontern, även om han inte alltid hinner vara på plats. Milan Provost från Dr CHOQ bjöd frikostigt på exklusiv Belgisk choklad av olika slag.Det senaste från Dr Choq, är Vegansk Choklad, som vi kan rekommendera, speciellt för de som har problem med mejeriprodukter/Laktos. En klar höjdare! Även resten av serien håller vad ”Doktorn ordinerar”.  Speciellt den mörka chokladen är ytetrst njutbar.Det blev ingen chock att Dr Cho gick hem hos oss. Susanne snappade upp tidigare Kulturminister Leif Pagrotsky, som lockade med oss till en champagnemonter, där han hade släktband. Johan Sandberg med Sandler Wine, tog väl omhand oss och vi fick oss en bred provkarta  till livs, när det gäller högkvalitativ champagne.

Delavenne Grand Cru Brut: ”Mjuk, mycket frukt och brioche.
60% PN, 40% CH. Bra syra och ryggrad.”

Susanne tog sitt ansvar och höll på etiketten. Leif Pagrotsky tycktes njuta lika mycket av både champagnen och sällskapet…”Okej…om du tjatar så..! var INTE det Susanne sade när Johan serverade de gyllene droparna.   Läs och begrunda.

Delavenne Rose´: ”En djup, rik och fyllig roséchampagne med generös, solmogen frukt, söta bär, bra balans, bra syra och inslag av jordgubbar, körsbär, smultron, hallon, blommor och mineraler.
En cuvée på 43% PN och 40%, CH med 17% rött vin.”  Elitsmakarna samlade: Johan, Susanne och Leif. Tack för en bubblande stund. Bakgrundskonsten gick heller inte av för hackor. Susanne träffade personal från en av hennes favoritrestauranger, den som Markus Aujalay driver vid Tegelbacken.
Christian Carlbaum presenteradealkoholfri Gin: Sthlm Dry. Slutligen lade vi märke till att man nu satsar på alternativa sugrörsmaterial, som här hos PLO. Fast vi ställer oss lite undrande till designen… är det en cigarill eller ett komouflerat sugrör?

Tack för den här gången, salut!

Rulla till toppen