Trivsamt när SVT presenterade kommande program under höst/vinter-22.

Ett förväntansfullt pressuppbåd samlades i SVT stora Studio Ett och värmdes upp med en lättare frukost innan VD Hanna Stjärne och Mästarnas Mästares programledare Micke Leijegard invigde oss alla i de inslag ur vika vi skulle komma att träffa, plåta och intervjua vissa profiler de kommande timmarna.
Alla personfoton: © Peter Ortvik.

Här nedan får du lite aktuell information om respektive program vi lyckades få skott på i den trivsamma trängseln.

ÄNTLIGEN! 

SVT:s stora julserie ÄNTLIGEN! är en dråplig dramakomedi om djup vänskap, livets obarmhärtiga ändlighet och att – bokstavligen – gå över lik för ett Nobelpris.
Claes Månsson
Regissör Martin Persson med Claes Månsson.
Huvudrollerna spelas av sex av våra främsta och mest folkkära skådespelare inom tv, film och teater: Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter. Den stora publiken känner också igen dem från succéerna med Lorry-gänget.
För regin svarar Martin Persson, som tidigare bland annat regisserat Kristallen-belönade ”Bonusfamiljen”. Manuset är skrivet av Jonna Bolin-Cullberg (”Bonusfamiljen”) och Lisa Östberg (”Katinkas kalas”). Producent är Pernilla Gamryd för ITV Studios Sweden Drama i samproduktion med SVT och Film Stockholm.
ÄNTLIGEN! sänds i fyra avsnitt med premiär julen 2022.

Kenny Starfighter

Johan Rheborg

Kultklassikern Kenny Starfighter, som sändes i SVT 1997, kommer tillbaka på SVT i höst. I den nya serien Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka spelas galaxhjältarna Kenny och Penny Starfighter av Johan Rheborg och Maja Rung. Tillsammans ska de försöka stoppa den ondskefulle Dr Deos grymma hämnd mot mänskligheten. Till sin hjälp har de en grupp barn med 11-åriga Ester i spetsen.
Fredag 16 september

Kenny och hans Starfighter team

Den Svenska Dokusåpan
Martin Melin och Robban Andersson

Dokusåpor och reality-tv. Älskade och hatade. Ingen genre har genererat mer uppståndelse eller trycksvärta. Under många år kom dessa serier att dominera det globala tv-utbudet. I Sverige började allt på riktigt för 25 år sedan när SVT 1997 lanserade Expedition Robinson. Sen följde Baren och Big Brother, Farmen och Paradise Hotel – och en lång rad andra, mer eller mindre framgångsrika format.  Tisdag 13 september

SVT1 lördag 22 november 2003 kl 20.00: Expedition: Robinson 2003 Bildtext: Robban Andersson tävlar i första Robinson-tävlingen ”Meter för meter”. Foto: Markus Lindgren/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.

Tunna Blå Linjen
andra säsongen av Tunna Blå Linjen möter vi återigen de patrullerande Malmöpoliserna – Magnus, Sara, Jesse, Faye, Leah och Dani. De upplever saker som skakar om dem på ett sätt de inte upplevt tidigare och tvingas till plågsam självrannsakan. Händelser som innebär påfrestningar för deras privata relationer och tvingar dem till att ifrågasätta sina värderingar och livsval. Med ett utökat persongalleri och nya konfliktlinjer ställer den andra säsongen ännu svårare frågor utan att göra anspråk på att ha några svar.
Söndag 18 september Per Larsson (Jesse i Tunna Blå Linjen)

1 Mot Sverige

När direktsända frågesportprogrammet 1 mot Sverige kommer tillbaka med en andra säsong blir det som en fredagsutmaning för hela Sverige. Babben Larsson programleder, med Farah Abadi och Erik Ekstrand vid sin sida. Tillsammans lotsar de den ensamma tävlanden i studion och lag Sverige, som deltar via DUO-appen, genom spektakulära experiment där det gäller att komma så nära det rätta svaret som möjligt. Med chansen att vinna 50 000 kronor blir detta hela Sveriges fredagsutmaning.
Fredag 16 september

Komiker Utan Gränser

Det blir galet, roligt och bjussigt när Pernilla Wahlgren, Kristina Petrushina, Per Andersson och David Batra tar plats i den nya tävlingsunderhållningen Komiker utan gränser i höst. Under ledning av Robin Paulsson ska de oblyga komikerna utföra olika, mer eller mindre, jobbiga utmaningar på allmänna platser i Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Det görs inför dolda kameror och med vanliga människor de möter.  Fredag 14 septemberRobin Paulsson
David Batra
Pernilla Wahlgren

Genjägarna 

Genjägarna hjälper människor att få svar om sitt ursprung och hitta saknade familjemedlemmar med hjälp av DNA-test. Sökandet är komplicerat och resultaten väcker starka känslor hos de berörda. Alla får inte de svar de hoppas på, men de får veta sanningen – för DNA ljuger inte. Söndag 13 november

Försvunna Människot

En vibrerande het sommardag rullar Erwin med sin tankbil över Öresundsbron och in i Sverige, som han gjort så många gånger förr. Men denna gång är det en nervös färd. I tanken smugglar han åtta syriska flyktingar. Han gör det för att han vill hjälpa. Hans chef gör det för pengarna, för att rädda sitt åkeri. Gravida Mouna är en av flyktingarna. När hon och en febersjuk pojke inte klarar av den kvava luften i tanken, gömmer Erwin dem baktill i förarhytten. Plötsligt ser han en poliskontroll framför sig på vägen. Erwin har hamnat vid en punkt där hans liv kommer att ta en dramatisk vändning.  Måndag 7 november 

Spelskandalen

Bosse är en professionell spelare som sveps in i en värld av stora risker, skumma bookmakers och komplicerade förhållanden. Han är en enkel grabb från Piteå som tidigt börjar spela på travet. I början på 1990-talet ger han och hans vänner sig in i jakten på de stora pengarna på travbanor, isrinkar och fotbollsplaner. Bosse är en jäkel på siffror och alltid påläst, men när sensationella slutresultat gör att de förlorar förstår han att nåt är fel. Och han bestämmer sig för att göra något åt det. Snart jagas han av media, Tipstjänst och åklagare. Historien om Bosse och den stora spelskandalen med matchfixningar som skakar om sport-Sverige i sina grundvalar, är inspirerad av verkliga personer och händelser.Måndag 12 sept.

På grund av att  vi var å pass många som ville ”kidnappa” representanterna för de olika programmen, hann vi inte med fler än dessa. Ytterligare  ett antal kommer dyka upp under den kommande säsongen, så håll korpgluggarna öppna och uppdatera din SVT-tablå.
Alla personfoton: Peter Ortvik

 

Rulla till toppen