Spännande musiprojekt med många toppartister – ”Vi Håller Ut”

”Vi håller ut” – svenska artister går samman för att stötta i kampen mot corona

Moore To Be – 2020-05-18 09:48 CEST

Under 80-talet kom klassikerna ”Do they know it’s christmas” och ”We are the world” för att uppmärksamma en av världens största kriser. Nu – mitt i en ny brinnande kris – samlas ett 50-tal svenska artister i en låt om att inte tappa hoppet och att hålla ut. Sarah Dawn Finer, Helene Sjöholm, Magnus Carlsson, Mariette, Jessica Andersson, Dolly Style och Robin Bengtsson är några av artisterna i ”Vi håller ut”, tillägnad alla svenskars kamp mot Covid-19.

Håll ut har varit och kommer att vara ett av det starkaste och viktigaste budskapen under våren – och kanske även under sommaren – 2020. Statsminister Stefan Löfvén, Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen och vårdpersonalen – alla ber de oss att hålla ut lite till.

För att ge tillbaka till de som nu kämpar som allra hårdast, och för att peppa alla att göra just det som behövs släpps låten och musikvideon ”Vi håller ut”. Några av Sveriges främsta musiker och artister har samlats för att hylla och stötta alla som kämpar med coronakrisens eländen, stora som små. I hela landet finns sorg, ovisshet och utmaningar som de flesta aldrig har mött förut. Alla behöver göra uppoffringar och visa hänsyn, för att skydda sig själva – och framförallt varandra.

Släpps först för vårdarbetare

Låten släpps i dag den 18 maj i en mängd grupper, forum och nyhetsbrev tillägnade vårdpersonal och andra samhällsbärande yrken. Några av de förbund som släpper låten är Vårdförbundet och Sveriges Läkarförbund, men även stora privata Facebookgrupper som tillsammans når hundratusentals medlemmar.

– Vi ville släppa låten till dem som, självvalt eller inte, står mitt i epicentrum av pandemin, dag ut och dag in. Att så många hakade på var en positiv överraskning och en stor orsak till varför jag är säker på att detta projekt kommer att betyda något, säger Micke, ”Mikeadelica” Gustafsson, regissör och producent.

– Titeln ”Vi håller ut” kunde inte vara bättre. Alla inom vården är sannolikt helt slut och nu kommer sommaren när de måste få vara lediga men kan de?, säger Kajsa Giesecke, intensivvårdsspecialist, som har hjälpt till med kontakter inom vården.

Stor skara artister som ställde upp

Idén till låten fick Micke från Spanien där en grupp spanska artister spelat in en cover av låten ”Resistiré” av gruppen Dúo Dinámico. Låten spelades in under karantän från artisternas hem och blev snabbt något av Spaniens ”corona-anthem”.

Micke, som bland annat är en av Sveriges mest anlitade musikvideoregissörer, ville göra något liknande i Sverige och kontaktade musikproducenten Fredrik Thomander. En efter en tackade musiker och artister från hela landet ja till att medverka, många fler än någon av dem kunde hoppas på.

– Som vän och kollega till många kulturarbetare ser jag just nu hur de flesta kämpar med sin ekonomi och förstörda tidslinje. Att så många ändå tog sig tid för att vara en del av ”Vi håller ut” är fantastiskt och lovvärt, säger Micke ”Mikeadelica” Gustafsson.

– I sitt klassiska popschlagerformat är det här en boostande kampsång, det är solidaritet i 100 BPM helt enkelt, säger Fredrik Thomander.

Ingela ”Pling Forsman textförfattare

Uppdraget att tolka den spanska texten på svenska gick till den rutinerade textförfattaren Ingela ”Pling” Forsman. Efter en första genomlyssning av låten föreslog Sarah Dawn Finer låtens nuvarande titel.

– För mig var det en självklarhet att vara med. Jag tror att vi alla känner, oavsett utsatt yrkesgrupp eller riskgrupp, att det handlar om att stötta varandra just nu. Och en lång tid framöver. Så när en av oss faller ihop måste vi hjälpas åt att lyfta varandra. Vi måste hålla ut. Själva, och tillsammans som samhälle, land och folk, säger Sarah Dawn Finer.

Förhoppningen är att så många som möjligt ska lyssna på låten, se på videon och göra den till sin egen. Projekt är helt ideellt och inte kopplat till någon organisation, insamling eller politisk aktör. Låten kommer att distribueras via tjänsten Amuse och alla intäkter från spelningar av låten kommer att skänkas till ett projekt inom vården.

– Hela projektet har handlat om att se andra – för att kanske bli sedd tillbaka. Ingen i Sverige är opåverkad av pandemin, även om den slår på olika sätt så gör det lika ont, säger Micke ”Mikeadelica” Gustafsson.

LÄNKAR TILL ”VI HÅLLER UT” I SOCIALA MEDIER

Instagram: https://www.instagram.com/vihallerut/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3aiQDUyyyrY

Facebook: https://www.facebook.com/Vi-h%C3%A5ller-ut-107254397650060

MEDVERKANDE

Producent och regi: Mikeadelica

Musikproduktion/mix: Fredrik Thomander

Svensk text: Ingela ”Pling” Forsman

Kvinnliga vokalister:

Helene Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Mariette, Jessica Andersson, Dolly Style, Mahan Moin, Therese Grankvist, Britta Bergström, Jeanette Olsson, Marica Lindé, Tindy Laville & Ina Lindgren, Carola Becker, Nova Thomander

Manliga Vokalister:

Robin Bengtsson, Magnus Carlsson, Philip Jalmelid, Joacim Cans, Rennie Mirro, Sean Banan, Erik Høiby (The Lovers Of Valdaro), Johan Boding, Johan Becker

Musiker:

Peter Kvint – Elgitarr

Sven Lindvall – Bas

Robert Wells – Piano

Moh Denabi – Akustisk gitarr

Hux Flux Nettermalm – Trummor

Maria Marcus – Synth/kör

Mattias Bylund – Wurlitzer

Fredrik Thomander – Keyboard

Pernilla Andersson – Akustisk gitarr

Lena Thomander – Percussion

Teo-Max Gustafsson – Akustisk gitarr

Leo Elliott Karlsson – Elgitarr

Humla Karlsson – Bas

Pontus Norgren – Gitarrsolo

Adam Warhester (The Lovers Of Valdaro) – Synthsolo

Mats Wester – Nyckelharpasolo

Nils Landgren – Trombonsolo

Mikeadelica – Scratch

Peter Noos Johansson – Trombon

Wojtek Goral – Tenor och Altsaxofon

Tomas Jonsson – Barytonsaxofon

Magnus Johansson -Trumpet

Janne Bjerger -Trumpet

Göran Rudbo (Triple & Touch) -Trumpet/sång

Ken Wennerholm (Triple & Touch) -Trumpet/sång

David Bukovinszky – Cello

Mattias Johansson – Violin

Mattias Bylund – String synthesizer

Nils-Petter Ankarblom – String synthesizer

Stråk & Blås arrangerat av Nils-Petter Ankarblom

Stråk & Blås inspelat av Mattias Bylund i Studio BLND

Lukas Nathanson – Sånginspelning

Michael Feiner – Sånginspelning

Chris Meyer – Sånginspelning

Fredrik Thomander – Musikproduktion/arr.

Fredrik Thomander/Peter Månsson – Mix

Ulf Börjesson – Mastring

Musikproduktion: Palma Music Studios

Produktionsbolag: Mikeadelica.com

Initiativtagare, producent, regi och redigering: Micke ”Mikeadelica” Gustafsson

Nicklas Bergström – Logotyp och grafisk profil

Moore To Be (Tobias Grönlund, Anna Moore, Emil Gullhamn) – Presskontakt

Joakim Arhammar – Content/Social Media Manager

Therese Färsjö – Mediastrateg

Kajsa Giesecke – Medicinsk rådgivare/nätverkare

Dela på sociala medier

 

 

Lämna en kommentar

Scroll to Top