Primepix Serverar En Cocktail Med Allt För Hälsan Och Food & Wine

När Stockholmsmässan dubblerar utbudet samtidigt, med både ”Allt För Häsan” och ”Food & Wine”, så vill vi på Primepix naturligtvis inte vara sämre. Så här kommer en hälsosam cocktail, gjord på bland annat Olivolja från Kroatien och Blåbärsvin från norra Norrland. Visst, vi avhandlar ärven alkoholfria alternativ, så ingen behöver känna sig utanför. Ta lite Gotländsk Grov-Senap medan du läser…
Tilläggas bör, i dessa ”Influenser-tider”, att vi inte är betalda av något företag för att de är med i reportaget. Vi skriver om det vi på plats finner intressant, inget annat.
Låt oss börja med högenergetisk trio som presenterade en bred kläskollektion för all typ av träning under barumärket ZUMBA.

Vällagrad olivolja från familjen Fustino i Primosten Kroatien, var en positiv överraskning. Smaken är varken pepprig eller ”gräsig” utan en ny intressant bekanstskap, värd att prova.Produkten kommer i en hög 500ml flaska. Kolla att du har en hylla med utrymme i vertikalled. Du vet ju att olivolja skall lagras mörkt när den är öppnad.
Visst blir man lite sugen på ett besök?
”Stålmannen från Salli”, Veli-Jussi ”Vessi” Jalkanen, var själv på plats när de finländska sadelstolarna visade upp senaste modellerna, så väl som de klassiker vi vart oss vid.
Dessa operatörstolar, har vessi själv konstruerat och de har ett unikt tänk gällande Genital Hälsa. Man kan alltså ställa in och justera måtten för bäckenet och därmed ävn ge plats för ”paketet” på killsidan som även ger bättre cirkulation för Prostataomrädet. För kvinnor kan man ju ge en tanke hur samma persons bäckenområde förändras med ålder och barnafödande.
Och du, Vessi har fyllt 72…med en fysik som halverar denna siffra när man ser och nyper i hans muskulatur.
Minns du Fats Dominos gamla klassiker ”I Found My Thrill On Blueberry Hill”? Här är teamet bakom RÅLUND Blåbärsvin. Kanske såg derad pitch hos ”Draknästet”? I valje fall är de ute på banan med sina produkter, gjorda på både Blåbär och bl.a. Hallon.
Förutom vinet, finns även två likörer, som dessutom väl lämpar sig för att använda i cocktails.
Vi lät företagets tillförordnade bartenders blanda ihop ett par vassa drinker, där likörerna gav spets åt smaken.Här kan du se prov på cocktails de blandade.Okej, det är ett hårt jobb att testa… men någon måste ju göra det……så, här göt testpiloten en insats… och godkänner.Vi har följt LOELLO sedan de för över tio år sedan släppte sin allra första produkt, som var en underbar Arganolja.Nu har vi provar Loellos senaste, Renewal Serum, som innehåller Björksav, Niacinamid och Hyaluronsyra. Effekten är bl.a. pigmentreduktion och en skön revitaliserande känsla.

Mika Liias och hans team från MILI Cosmetics hade som vanligt en snygg monter, där besökarna togs väl omhand av Mika och Andreas.Benjamin Liljeblad och hars två kollegor hos Gilda LiljebladNedan kan du läsa mer om de två produkter vi testat ochmed tanke på att vi tidigare besökt Gilda´s monter både SHR-mässan och Akadrmia, så, ja, vi uppskattar det vi testat vid varje tillfälle.
Gilda no 3:Det tredje steget i din hudvårdsrutin är ett av Gilda Liljeblads serum. Du är nu vid den mest verksamma delen av en effektiv hudvårdsrutin. Dels eftersom serum för ansiktet är den produkt som innehåller högst koncentration av aktiva ämnen, dels eftersom serum har en formula bestående av mindre molekyler som kan nå djupare ner i huden och arbeta mer intensivt.
Gilda no 5: Det femte steget i hudvårdsrutinen är din ansiktskräm från Gilda Liljeblad. En ansiktskräm eller fuktkräm har som jobb att reparera och ge näring till hudbarriären, stabilisera fuktnivån i huden, balansera talgproduktionen och låsa in aktiva ingredienser som applicerats tidigare i hudvårdsrutinen.
Två väloljade grabbar huserade i Olivhusets smak- och doftrika monter. Stora saftiga oliver i allt från milda runda smaker upp till något man behövde ringa brandkåren för att kunna eftersläcka.  Här skulle vi kunnat stanna lääänge om tid funnits…”Starkt skall med starkt fördrivas”. Efter chili-oliverna, krävdes något extra för att balasera upp det revade gomseglet. Det gjordes i form av Michters BBourbon, som lyckades återställa helheten bland lökarna. Smaklökarna, alltså.Överraskningen bestod av en glögg vi inte trodde fanns. Till vänster i bild ses swedish Tonics Gin & Tonic Glögg. Hur ”skumt” det än låter, var detta faktiskt en frisk och fräsch uppenbarelse, absolut värd att ha med under glöggfesten för de som inte kör bil. Swedish Tonic finns i tre olika smaker, Original, Grapefruit och Raspberry.När det närmar sig Jul, kan det vara trevligt att komplettera med några Ginger Beer, även dessa från Swedish Tonic. Perfect för ”The Designated Driver”.När något gott dyker upp från Gotland, är vi alltid intresserade av att testa.
Denna gång i form av en grov senap från Överste Kvarn. Passar utmärkt till allt på Julbordet och naturligtvis lika bra till Påsk eller Midsommar.
Heja Gotlandskreativiteten!
-Senap MÅSTE ni ha! (För er som minns humordialogen ”Korv” ur radioserien ”Blå Tummen”. Även den en klassiker…Dags att träda in i ”det allra heligaste”, alltså champagneavdelningen, där det bubblades friskt och korkarna smällde i högan sky…
Första anhalt var Bonvalet, som visade sig vara det yngsta champagnehuset i det ”äkta” distriktet. Vi togs omgående om hand av en trevlig trio och dessutom kunde vi få utlåtande av två besökande snyggingar.Rickard ocg Emilia blev våra smakciceroner hos Bonvalet. Nåja, självklart provade även Primepix utsända, man kan ju inte blint lita på andra än sig själv…nu när chilioliverna fått över en halvtimme på sig att ”avdunsta” från gom och svalg.Vår favorit blev direkt Bonvalet Brut Supreme:
70% Pinot noir and 30% Chardonnay (where from 25% of « vin de réserve ») The Pinot Noir grapes come from Bisseuil (Côte des Noirs, premier cru), Bragelone-Beauvoir (close to Les Riceys) and Saulcy. The Chardonnay grapes belong to the parcel in Grauves (Côte des Blancs, premier cru).
Champagne brut – 8 grams per litre
Malolactic fermentation, 24 months of maturation in
Läs gärna mer direkt här: https://bonport.se/brut-supreme

För den som vill ha en något mer komplex champagne som knversationsämne, är denna Bonvalet Épopée ett utmärkt val:
30% Chardonnay – 25% Pinot Noir – 45% Pinot Meunier
The Pinot Noir comes from Bisseuil (Côte des Noirs, Premier Cru) and
Saulcy. The Meunier is carefully selected in Pierry and Côteaux d’Epernay.
The Chardonnay grapes belong to parcels in Grauves (Côte des Blancs,
Premier Cru) and Oger (Grand Cru).
Brut – 7 grams per litre
Lagrad: 48 months
Colour deep golden hue with a long string of bubbles.
Nose generous yet mineral with delicate pear and elderflower aromas.
Palate tonic and supple giving way to a fresh body. Fleshy and fruit-
forward attack. Spry cuvée with subtle mineral aromas.

Testpilot Camilla Hermansson pustar ut mellan provningarna…Nästa champagne att nå våra näsor var GULDKULA

Som kan läsas i texten ovan, är Richard Juhlin imvolverad som smaksättare och vi ger tummen upp även för Guldkula Green.

Trängseln var påtaglig runt Charles Heidseck-montern, där en utvald skara fick känna sig riktigt rika, när de /vi fick smaka på Blanc des Millénaires. 2007.  Visst kändes det lite extra lyxigt, det går inte att förneka. passar utmärkt en Nyårsafton i sviten på Grand Hotel Saltsjöbaden…


Miljötänk hos Flora Adora GIN. Elektrifiering genom denne trampandegenerator-herre fick både monter och förbipasserande att lysa upp…En något annorlunda 6alarmatur?
Njae, snarare lagringsplats för denna utsökta spanska lufttorkade skinka.
Vi hade svårt att tacka nej till den generöse tranchörens påfyllnad…
Avslutningsvis höjde vi energinivån hos HOMIE. INO är en funktionsdryck som är resultatet av ett nordiskt forskningsprojekt, och som bygger på Nobelpriset i medicin från 1998. Den aktiva substansen är kväveoxid (NO) som du bildar naturligt i din kropp från INO. Kväveoxid sägs öka din fysiska och mentala prestationsförmåga. Du påstås bli starkare och mer uthållig. Detta är naturligtvis omöjligt för oss att påvisa efterprovsmakning men vi fick i varje fall tillbaka energin…

På väg ut hälsade vi på Carina och Jerker Swartz i Rosenseriens (alltid) välbesökta monter. Hudvård är fortsättningsvis stort på alla mässor där de deltar.
Tack för denna gång, på återseende!
Foto: Peter Ortvik  Assist/Testpilot: Camilla Hermansson.

Rulla till toppen