Galapremiär För Bränn Alla Mina Brev – Stark Svensk Filmupplevelse

Ett fullsatt Rigoletto med förväntansfulla VIP-gäster, skådespelare, ”bakom-scenen-ansvariga och så även Primepix Magazines eegen Peter Ortvik, var igår kväll redo att ta emot den senaste svenska stora filmproduktionen, baserad på Alex Schulmans bok med samma namn: ”Bränn Alla Mina Brev”.

Att skriva en recension för den här filmen, är i mina ögon ett risktagande, då alla detaljer, nyanser och prestationer, är så intimt förknippade med själva handlingen, att man lätt hamnar i  ”Hoppsan-nu avslöjade jag nog för mycket-träsket. Därför stannar jag vid en mer allmän bedömning denna gång:
Filmen är en av de bästa svenska alster jag sett på länge. Vackert filmad med njutbar ljussättning, riktigt bra skådespelarinsatser från samtliga i filmen ingående aktörer och en storyline som rör sig mellan 1930-talet och nutid.
Även miljöer, props och alla små detaljer har man med känsla fått till så att inga luckor dyker upp.
jag skulle vilja gå så långt att rekommendera den svenska ”Oscars-kommittén” rådet att nominera ”Bränn Alla Mina Brev” till nästa års Oscar, trots att mycken tid återstår.
Primepox ger filmen betyget FYRA+ av 5 utan att tveka. Tack för en stark och vacker upplevelse med ett djupare tema som är minst lika aktuellt idag som då.
Rgyrt filmvisningens kraftiga applåder, lyckades jag få några sköna bilder från scenen i salongen, där hela ensemblen mottog premiärpublikens hyllning.
Välorganiserad Rösa Mattan-event av Wonderland Event med Mia Jorpes i spetsen.
ALLA GÄSTERS NAMN hittar du högst upp här i reportaget.
Text & Foto: © Peter Ortvik
Ensemblen: Skådespelare och Regissör. Mia Jorpes, Wonderland Event.

Rulla till toppen