FORMEX-23 – Mässan med allt och lite till

Säsongens FORMEX-mässa avhölls som vanligt ute i Stockholmsmässan, Älvsjö. Mässan var en uppiggande inblick i allt mellan himmel och jord, precis som vanligt. Allt från Bamse 50år och Mumintrollen, till vackra glasskålar och alkoholfritt alternativ som té i bubbelform från Gotland. Följ med på en guidad tur runt och se de nedslag vi gjorde och gillade. Det en da som kändes helt malplacerat, var ett antal bord längst in i hallen, där ett gäng skräniga hud- och makeupsäljare försökte få besökarna att slå sig ned på deras stolar och luras på produkter/behandlingar med helt adra förespeglingar. Ta bort sådant till nästa Formex, tack.
Välkommen till Formex-23.  Anders Lindbloms fantastiska fruktfat Nebbioso fick våra blickar att  fastna direkt på design och den vackra glaslyster som Nybro Crystal Sweden lyckats få fram.  Fler vackra produkter kan du se på Nybroglasbruk.se.

Sparkling Tea!
En alkoholfri mousserande dryck med en karaktäristisk “brut” känsla. Huvudnoten är den tydliga tesmaken som följs upp av blommiga undertoner, toppat av frisk bergamott och timut-peppar.

Eftersom vi bara använder rena råvaror och helt skippar artificiella smaktillsatser kan vi bibehålla råvarornas naturliga smaker och aromer – precis som naturen tänkt sig.
Servera den kyld, tillsammans med mat, som fördrink eller på festen.

Pettersson & Munthe består av entreprenörsduon Karin Pettersson och Caroline Munthe Mossvall. Med basen på Gotland driver de sedan 2019 sitt företag ihop, där fokus just nu ligger på deras första produkt på marknaden: Sparkling Tea by Pettersson & Munthe.
”Där och då startade drömmen om att skapa en alkoholfri dryck som skulle kännas precis lika tilltalande som ett glas champagne, lika njutningsfull som ett glas vin till maten och lika festlig som ett par glittriga paljettskor..”

Gustaf & Linnea heter ett annat Gotländskt företag som visade upp intelligenta biprodukter…alltså Bixaz-produkter. För er som ofta får torra läppar är bivazprodukter det enda som fungerar, tvärt emot de petroleumbaserade ”Lypsyl-ceraten” som enbart torkar ut och gör dig beroende. Dera produktlinje består av ett antal olika vårdande produkter, som vi nu testat och kan med gott samvete rekommendera. Här ses det mesta av Gustaf & Linneas produkter. To Bee or…Danska Godtbergsen visade upp en mängd söta Disney-baserade figurer för samlare och leklystna. Bara att se och le åt de fina detaljerna.Dags att hänga upp handskarna för gott?  Trademark Living har en hel del läckra inredningsdetaljer, som dessa cykelstyren/hängare. Inga silkesvantar här inte… Belysning, bord, stolar med mera. Parkeringsproblem? https://en.trademarkliving.dk/ kan tydligen dela upp det hela… Fronten kan med fördel leda trenden, medan akterdelen kommer efteråt.  Det saknas inte humor i deras tankebanor.Riktigt snygga mattor från BARGHI.

Mumin dör upp lite här och var på mäsan.Ballongkungen.com  Att simma i ett ballonghav kanske är din dröm. Här kan du beställa hem hela tjänsten till festen.  Kanske en Raptor som håller gästerna i shack på barnkalaset?  Vad sägs om att låte Mumin skydda din smartphone?

Denna gigantiska Mumin-monter, torde få det att tåras i ögonen på alla fantaster. Jag gjorde en snabb videorunda och träffade då…

…dessa två charmtroll som endast kunde prata Muminspråk-, Finska- , och Engelska. De skötte den stora montern med leenden som smittade.
Bamse fyller 50 år men verkar lika stark som förr. Kan det vara Dunderhonungen? Det kommer även filmer och annat Bamseistiskt.
Bamse finns hos Nordic SouvenirSkal man är med och firar jubileumet. Undrar om han då kallar sig Skålman? WATCH OUT! ballongkungens raptor har lagt ägg och söker nu ruvningsplats… Eleganta  dryckesflaskor. Du ser hela konceptet på GLACIAL hemsida.Även voffsingen skall väl få sin beskärda del av designen. Hi-five för människan, blir ju High Paw för din fyrbenta följeslagare…när den får en sådan här fin matskål. Jonas Furusten, Glacials grundare och desihner i företaget. Man har lyckats få till ett samarbete med ABBA, med denna snygga ”Voyager”. Åter till Gotland. Varma sköna plädar och kuddar i Gotländsk fårull.
Karin Kloth från ELDBLÅ håller värmen. www.eldbla.se Intressant doftkollektionLenaBlum. Se konceptet HÄR.-Who Let The Dogs Out? Visst får ,man en Regnnbågskänsla av den här jycken i glas?Ännu en Hot Dog från Multi Agentur. En klassisk mini-Lambretta ingår också i kollektionen. Titta vad vi fick på kroken!  Goolare får inga Polare…Sssshh…. Multi Agentur har även doftljus med lite ovanlig karaktär:
Gin & Tonic, Whiskey samt Champagne.Bengt Nilsson visar upp doftljusen. Du kan se mer HÄR!  Härligt färgspektra i lampskärmar från BERGODesign Talents, Forslundska Form.  Hos SEKLET, försökte tydligen en av inhabitanterna smita…  Hos ULRIKA SWEDEN behöver man inte lida av väskebrist.  Så tackar vi för oss denna gång. Vi ses på kommande Formex-mässa som naturligtvis hålls även den i Stockholmsmässan, Älvsjö.
Foto: Peter Ortvik.

Rulla till toppen