Ålandsprofilen Krister Kurzeja testar Coronasäker hemträning med Flexvit-band

Efter  förra reportaget om Coronasäker hemmaträning med s.k. Resistance Bands”, som även lades ut på sociala media, fick jag ett antal återkopplingar från intresserade killar och tjjer. Några av dem har redan varit på besök och fått en lättare demonstration jur man kan lägga upp träningspass för hela kroppen med dessa effektiva lättviktsprodukter av märket Flexvit, som kommer från Skadebutikens webbutik. Undrar om Krister DJ:ar under namnet ”DJ Body”..?

När jag blev kontaktad av en kille som visade sig bo och arbetar på Åland, kändes det direkt som intressant att bjuda in honom, då han dels är Naprapat, dels har han ett eget litet gym där han verkar.
”Här får du en souvenir från  Åland, Peter…”
Att det efter ett telefonsamtal från honom, visade sig att vi träffats på det glada 80-talet, när han pluggade på Naprapatskolan i Stockholm och då och då tränade på det Gym jag och min kollega Peter Welén ägde, ett stenkast från Naprapatskolan.

Krister Kurzeja har själv tränat styrka sedan över 30 år tillbaka och har idag en fysik som är avundsvärd även för någon som är hälften så gammal som han själv, vilket kan ses på bilderna som följer.
Sagt och gjort, Krister kom förbi och vi satt dels och blev nostalgiska från alla minnen som dök upp när vi börjat prata men snart tog genomgången av alla olika Flexvit-banden över fokus. Eftersom Krister inte tidigare testat denna senaste generation av Resistance Bands, blev har glatt överraskad av den precisa känsla och frihet i rörelserna, som han omedelbart upplevde.

Nog med text, följ med under det demo-pass vi tog os igenom, på bildserien nedan.
”Det var fan så lätta de är, väger ju inget alls. perfekt på resor”.
Här ses en viktig accessoar, som gör att du kan fästa banden i dörrspringan utan risk för att den skall lossna.

Med hjälp av ett gammalt läderbälte, kan man lätt fästa banden över dörr utan att själva bandet skaver mot dörrkanten.
De svarta banden har störst motstånd / ”tyngst vikt”. Här under denna rodd-övning för ryggen-

Det turkosa bandflätan är nog den som har flest användningsområden. Ju längre in man håller, desto tyngre blir det. #Wow, vilken skön och jämn känsla, det blir liksom inget stopp i motståndet, inte ens vid fuöö sträckning”. Triceps.

Vanlig Biceps-curl. Observera att Krister har ett blått och ett grått band i varje hand. Om man tycker att det blå bandet är för lätt men att det svarta är för tungt, kan man inkludera det lättaste grå bandet tillsammans med det blå. Det finns även en blå ”fläta” som ger möjlighet till varierat motstånd och då står man på mitten av bandet under övningen.


En annan variant på bicepsträning.
Om du undrar varför Krister bär handskar, så är det av två orsaker. Dels för att svett och kroppsfett fräter och är det som påverkar allt träningsmaterial mest av allt.  Sedan ger det även ökad komfort, speciellt när man är så stark som Herr Kurzeja…

Axelpress, utgångsläge.


Så tar vi iiiiiiiii…en till…
baksida axlar.

Här ser du tydligt hur Krister flyttat in greppet ett steg för ökat motstånd.


”PHU, det jär kändes bra, det blir ett utmärkt komplement till den övriga utrustningen, tack för genomgången, Peter”.
-Nöjet helt på min sida, ”Mr Åland”..hehehe.

När Corona släpper sitt skamgrepp, kanske vi kan komma över till Åland och köra ett pass eller två hos dig, bara att hålla ut och hålla avstånd. Tack för besöket och lycka till med ”Beach 2021, ”unge man”.

Lämna en kommentar

Scroll to Top