Primepix Testar Ny ”Spanjor” Invid Södermalmstorg – Casa del Cava

En upplevelsesugen testduo samlade ihop smaklökar ochtrimmade gomsegel för att utföra en ingående mat & dryckesprovning hos Lois Alberto och hans nya fräscha tapaskrog Casa del Cava på Horngatan 2 (vid Södermalmstorg).

Vi placerades vid ett ljust fönsterbord och strax däefter stod två glas välkyld ”Cava del Cas”a, Ramiro Brut Nature,, framför oss, medan vi väntade på Lois, som naturligtvis går på spansk tidsplanering.Snart slöt sig Källarmästaren själv till bordet och vi lät honom helt bestämma vad vi provade och i vilken ordning.

Dryckesvalet föll sedan på ett glas Ramiro Brut Ecologico. Sista glaset bestod av en Marques de Caceres, med full kropp och en tydlig mogen elegans.
Inledningsvis som aptitretare: ett par pintxos, en med mussla och kronärtskocka och den andra med hummus och grillade grönsaker.

Dessa munsbitar följdes av en vackert presenterad Tabla mixta Iberica, med pata negra, salamanca chorizo, iberisk salchichion och manchego ost samt  marcona mandlar och oliver
Nästa överraskning: pilgrimsmusslor och sedan rostade oxcarpaccio.
Avslutningsvis blev det romflamberad mango med kokosglass och en cheesecake till dessert.
I baren friskades vi upp med var sin Pisco sour, respektive Russian Spring Punch
Sammanfattningsvis, är det ingen överdrift att påstå att de ingående råvarornas kvalitet, är svåra att överträffa och både service och presentation ligger klart över vad vi är vana vid att ”drabbas” av. Så, vi kan bara rekommendera att boka ett bord och hälsa från Peter & Stefan från Primepix Magazine, vi njöt i kapp från start till mål. Gracias y te veo luego (eller hur man nu säger ”Tack och på återseende”…Husets Cava: Ramiro Brut Nature.
Källarmästare Lois Alberto anslöt  efter en stund.
Hela teamet redo att visa vad de går för. Smakfull inredning med fins ljusinfall. Uteserveringen blir ännu bättre när Slussprojektet är färdigt om två år. Vi förstår varför det är många tjejer som frekventerar
Casa del Cava… Inledningsvis som aptitretare: ett par pintxos, en med mussla och kronärtskocka och den andra med hummus och grillade grönsaker.   Baren strax innan öppning.En Tabla mixta Iberica med pata negra, salamanca chorizo, iberisk salchichion och manchego ost,samt marcona mandlar och oliver Cava test del 2: Ramiro Brut Ecologico Lois förbereder sin pieza de resistencia, Marques de Caceres. -Vi kyler del lite till… -NU är den perfekt… Stefan Vestberg ser förväntansfull ut… I närbild: Marques de Caceres. -Saludos, amigos! Rostade oxcarpaccio Pilgrimsmusslor Romflamberad mango med kokosglass. We´re in heaven…en himmelsk cheesecake fyllde upp de tomma hörnen i våra annars välfyllda magar. Pisco sour och Russian Spring Punch Vi lyfter på våra osynliga hattar och tackar för suverän mat, dryck och servis.!  Andra gäster väntar på sin tur… Klart man var tvungen att ta plats med det vinnande laget…
Foto: Peter Ortvik och Stefan Vestberg.
Text: Peter Ortvik
Rulla till toppen