Dance Attack – Sveriges första heltäckande Freestyle danstävling

Ytterligare ett ungdomsprojekt som ingick i vår ideella organisation Kreativ Kulturs plattform, var en ”högoktanig” publikfavorit vi döpt till Dance Attack (ordtravesti på Heart Attack). De första tr åren från 2007, samarbetade vi med Sydafrika och Australien, så vår svenska vinnare fick åka till Världsfinalen av Planet Dance, där vi lyckades få en 2:a och en 3:e placering. Vi lämnade det projektet därefter och höll oss enbart inom Sverige fram till 2004, som blev vårt sista år, eftersom vi därefter slutade turnera och satsade på vår mya ”bebis” Frontface Magazine.
Deltagarna satte själva ihop den musikmix de ville ha till sina framträdanden, vilket bara det visade på otrolig kreativitet och känsla. Alla bar våra dance-Attack T-shirts, som vi snabbt tryckte upp, efter att ha märkt att vissa försökte vinna poäng med fantasifull klädsel…vilket vi inte ville, eftersom ekonomi och hjälp utifrån inte skulle vara ett avgörande bedömningskriterium.
Vi hade äve ”Battles”, där de fick utmana varandra efter lottning, vilket naturligtvis var extra populärt, kunde man höra av publikresponsen att döma.

Redan i slutet av 90-talet, hade vi möten med både SVT och TV4 för att se om de var intresserade av att göra Dance Attack TV-sänt. Svaret från Alice Sah, som då jobbade på TV, får symbolisera den respons vi fick:
”-Men Peter, ingen vill ju titta på en danstävling, det förstår du vä..?”.
Två år senare kom TV med ”Floorfiller”, ”So You Think You Can Dance” och ytterligare någon variant på temat. De ”snodde” dessutom alla våra gamla vinnare och de övriga bäst placerade. Så mycket för svensk TV-kreativitet.

Nåväl, vart vi än drog fram i landet, hade vi fulla hus och här kommer en bildserie som visar något av hur det kunde se ut. Tyvärr har det mesta av turnématerialets foton försvunnit och de videofilmningar vi gjort, klarar jag inte att formatera från de gamla DVD-skivorna till passande web-material. Planet Dance – R.I.P. Ett av de coolaste ställen vi höll våra uttagningar på, var frölunda Torg i Göteborg vi samsades om scenen med inga mindre än GES. Anders Glennmark, Orup och Miklas Strönstedt gjorde ett bejublat framträdande och signerade sin nya CD-skiva.

Dance Attack besökte även nl.a. Tranan i Bollnäs och Heron City i Kungens Kurva. Vår backstage Boss Nathalie Noori delade ut medaljer efter förtjänst. Vinner man, blir man så här glad…

 

Rulla till toppen