The Northman – Galapremiär med Alexander Skarsgård och många därtill

Den 13 april har Vikinga-Actiondramat #The Northman” premmiär på bio. Igår kväll Var det stor Galapremiär på biograf Rigoletto för en fullsatt salong utvalda VIP-gäster med huvudrollsinnehavaren Alexande Skarsgård i spetsen. Filmen innehåller även storheter som Nicole Kidman och Willem Dafoe och broder Gustav Skarsgård.
Filmen tar oss på ett realistiskt sätt tillbaka till vad som oftast beskrivs som en barbarisk tid runt 800-talet, då plundringståg och allmänt blodiga härjanden företogs enligt historieberättandet. Till och med dialogerna talas på ett som skall likna gammaldags språk, vilket under de första tio minuterna gjorde mig ganska irriterad, innan man kom in i ”jargongen”. Detta tror jag kan bli besvärligt för en hel del av den yngre publikskarar, som ofta tycker att normal vuxenspråk känns mossigt.

Intriger, svek, lönnmord, hämndkomplotter är de grundlöggande hörnstenarna i handlingen och här sparas inte på krutet (som inte var uppfunnet då… utan mer bildlikt talat) i vilda Fightscener, där både huvuden och andra kroppsnära delar avskiljs från ägarna i en strid ström av blod.

Skådespelarna får mycket spelrum att ta i med kraft och fantasi, vilket de gör mycket bra och koreografin är lika välgjord som scenografin, så med lite teknik och animationsrealism, blir slutprodukten en actionrulle som ligger på en helt annan och annorlunda nivå än superhjältefilmerna vi är vana vid, för här finns egentligen inga vinnare, som inte samtidigt är förlorare.
Betyget för The Northman blir 3+ för de goda skådespelarinsatsernas och den kluriga plottens skull. Hade filmen gjorts med en uppsättning B-skådisar, så hade den nog sågats vid halspulsådern.

Efter filmen drogs det iväg till efterfest men för att hinna gå igenom alla bilder, höll Primepix utsände sig borta från den…
Tack Mia Jorpes och Wonderland för ett högklassigt event…som vanligt…
Alexander Skarsgård med Gustav Lindh.

Peter Ortvik, Primepix MagazineAlexander Skarsgård visar upp  den ”Tanga” som användes i slutscenens kamp.
Kanske något för ”Beach.22”?Regissör och skådespelare Fares Fares med  vackra Agneta Sjödin med Maja Strömstedt.Petter StordalenStellan Skarsfård och Megan Everett SkarsgårdMia Jorpes, Wonderland Eventarrangör.Richard Ulfsäter till höger med sin vän Ulrich.Sångfågeln Jasmine KaraJasmine Kara med Amanda ErlandssonMartina BonnierLouise NordahlChristoffer Olofsson och Louise Nordahl.Alexej Manvelov och Ninja Thyberg.Rafael Edholm och Gabriel Edholm.Tom Procter och Linda SantiagoGustav Baltscheffsky och Daga Lamy.Petter Stordalen med Märta Elander.Designer Peter Englund med sin modell Beba.Michaela Hamilton och Angus Hansson Svan.Alida och Molly Morberg.Adrian Öjvindsson och Astrid Morberg.Theo HaraldssonAlex Catalan i mitten, med sina Wingmen.Peter Jöback och Tine Matulessy.Gustaf Skarsgård med Caroline Sjöström.Valter SkarsgårdAlex Schulman och Charlie Schulman.Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård.Anders Wendin med Haddy Foon.Hanna Graaf och Marlene Karlsson.Calle Schulman och Sandhra Johnsson.Kadiatou och Nathalie Holm.Emil Henrohn och Stina Karlsson-Anita Clemence och Joel Åhlén.Fares Hallencreutz Fares med vackra frugan Clara Hallencreutz Fares.Gustav LindhArazo ArifNicki och Renaida Braun.iMen Of SoulRoshi Hoss och Molly Sandén.

Rulla till toppen