SHR-mässan 2022 – Hudterapeuternas nya VD Helene Westberg möter Primepix egen Hudterapeut testpilot Nathalie Noori

SHRs VD Helene Westberg med Primepix expert Nathalie Noori
ute på Kistamässan.
Först: SHR står för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation.
Helene Westberg på sin arbetsplats, SHR Kansli i Vasatan, Sthlm. Nathalie Noori, Hudterapeut i över 14 år och Primepix hudvårds- och skönhetsexpert visar upp testprodukter som återfanns i Pressmaterialets produktbag.
Höstens mäss-program inleddes med att det damp ned en inbjudan till att åter täcka SHR-mässan, som av pandemiska skäl inte genomförts sedan 2019. SHR står för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation och under mässdagarna i Kista, presenterar både ett stort antal produktutställare sina nyheter och behandlingsnyheter samt forskning och rön gällande hur hudterapeuterna på bästa sätt skall hjälpa, råda och förbättra sina kunders hud-nära tillvaro.
Tyvärr sammanföll mässan med ett redan inbokat utlandsjobb, så för att inte gå miste om något väsentligt, bokade vi ett möte med SHRs nytillträdda VD Helene Westberg uppe på SHRs kansli, beläget i Vasastan, Stockholm.

Eftersom det är mindre än 24 timmar tills att mässan öppnar, försöker jag hålla intervjun fokuserad och så kortfattad som möjligt för att inte inkräkta mer än nödvändigt.

-Hur känns det att vara tillbaka på Kistamässan efter pandemin?

HW: Vi är alla supertaggade efter två års avbrott. Det skall bli riktigt kul igen.

-Hur ser det ut på utställarfronten?

HW: Lite fler än 70 st. Årets tema är ”Circ Noir”, ett lite mörkt cirkustema. Dessutom, eftersom det är så länge sedan vi alla träffades, vill jag piffa upp stämningen extra glittrig, så det kommer finnas guldglitter över allt, något man aldrig kan få för mycket av.
Naturligtvis kommer det även hållas både föreläsningar och workshops, både från scen och i föreläsningssalar.

-Under utbildningen till SHR-diplomeras Hudterapeut grundlägga ju ”kunskapsväskan” inför allt som ni kan komma att ställas inför i yrkesutövningen. Hur är det med den synnerligen viktiga delen där Hudterapeuten ofta är den första som kanske ser hudförändringar i sina kunders ansikten, sådana som skulle kunna vara maligna förändringar eller förstadier till sådana?

HW: Under utbildningen har vi två hudläkare som föreläser och visar vad olika hudförändringar är och hur de kan se ut. En hudterapeut får inte ställa diagnoser. I praktiken blir det så att OM vi upptäcker något som inte ser naturligt ut, så skickar vi kunden vidare (eller rekommenderar kunden till) till hudläkare.

-Det har på senare tid hänt en del gällande föreskrifter inom visa typer av behandlingar som tidigare kunnat utföras av i stort sett outbildad personal.  Hur ser du på förändringarna?

HW: Det är mycket bra att det nu kommit lagar som gör att man inte får utföra något som ligger utanför sitt kompetensområde.

-Om du tittar i ”Kristallkulan”, vad ser du inför framtiden?

HW: På vår senaste riksstämma i mars, diskuterades om vi skall försöka få ett samarbete med Frisörorganisationen och kanske skapa en gemensam arbetsgivarorganisation, vilket kommer att tas upp igen vid kommande års stämma. Vi siktar även på att nå ut ännu bättre, så att arbetsgivare som ämnar ta in en hudterapeut, för står vikten av att endast satsa på auktoriserade hudterapeuter för att känna säkerhet i vilken utbildning denna genomgått.

-Slutord?

HW: Jag trivs väldigt bra med denna min nya position inom SHR. Här får jag chansen att möta och lyssna på alla olika individer och att kunna vara bollplank åt dem. Eftersom jag varit lärare inom SHR under många år, blir detta som en fortsättning, där jag får träffa många av mina gamla elever och höra hur passionerat de talar om sin bransch och sina upplevelser. Det värmer…

-Därmed ber vi att få tacka så mycket och önska lycka till med allt. Under mässan kommer du med all säkerhet att träffa vår Skönhetsexpert Nathalie Noori, som gärna vill träffa sin ”gamla lärare” igen.

Picaut Rock Crystal Clear Treatment Mask är en mild och effektiv ansiktsmask med alger, ängsull och bergkristall som vänder sig till mer än en generation. Den fungerar både som rengörande ansiktsmask för tonåringen och som lystermask till mamma och pappa, säger Mette Picaut, grundare och vd på M Picaut Swedish Skincare.

Gilda Liljeblad No3: Energising vitamin C serum som skyddar huden från fria radikaler, jobbar mot pigmentfläckar samt fina linjer och ger omedelbar lyster. C-vitaminet tas upp direkt av hudens celler och hjälper till att fördröja sol relaterat åldrande.

Gilda Liljeblad No5: Regenerating vitamin A retinol cream

Är en A-Vitamin nattkräm som bygger upp huden och bekämpar ålderstecken som fina linjer och slapp hud samt hjälper till att fördröja framtida solskador. Verkar även antiinflammatoriskt på akne-hud. Gillar även burken för den är båda praktiskt och hygieniskt.

Cellreverse Dk: Avanced Exfo Cleansing Gel

En rengörings gel som skonsamt med ekovänlig formula som INTE innehåller alkohol, dietanolamider, laurylsulfater, parabener eller formaldehyd. Den avlägsnar effektivt makeup och orenheter, förbättrar hudton och hudtextur, kontrollerar akneutbrott och kan rekommenderas till alla hudtyper.

XLash Super Youth peptide eye gels

Gel pads för ögonen som minskar synligheten av fina linjer.

Sudda ut fina linjer och strama upp huden med en koncentrerad formula som tagits fram för det känsliga ögonområdet. Dessa eye gels med peptider använder en aktiv men skonsam kombination av bakuchiol, retinol och peptider för att synbart strama upp synligheten hos rynkor och stärka hudbarriären. Använd i 15 minuter före sänggående för fastare och lenare hy.

nimue barrier

Element barrier har dubbel barriäreffekt då den både reparerar och skyddar. En lätt icke-oljig kräm för hud som utsätts för stark miljöpåfrestning och extrema väder- och vindförhållanden. Rekommenderas även för dem som sitter mycket framför datorn.

Mii Light loving intensity Famme Fatale 01

Flytande highlighter. Denna krämiga highlighter krämen med ’metallic’ pigment ger en oemotståndlig lyster. nyansen har brons/guldmetall shimmer, smickrande på varma hudtoner. Kan användas på flera olika sätt: lägg ovanpå din foundation blanda med din foundation lägg som en primer blanda med din body lotion berikad med ett antioxidant-komplex av goji och tranbär, hjälper light loving intensity att hålla huden mjuk, smidig och återfuktad.Klapps Wash & Shave.
Vi har inte provar rakdelen men den är underbar att använda som cleanser, Efter tvätt efterlämnar den en mjuk hud med lyxig känsla.Klapp Cashmere Body Butter.
Hade man råd, skulle detta nog vara den enda dagliga kroppsprodukt som skulle behövas Dessutom en härlig doft och har gett tillbaka spänsten i en året-runt fnasig armbåge som ingen annan produkt hittills rått på.

Sothys hydra hyaluronic Acid

Är en fuktgivande dagkräm med hyaluronsyra som ger huden mängder av fukt och lämplig till en hud som är normal och torr.

PH formula L.I.P hydrate SPF 15

Återfuktande och närande L.I.P. hydrate med SPF15 vårdar, skyddar och skapar välmående i läpparna.Veganvänlig formula med högkvalitativa aktiva ingredienser.Rekommenderas till torra läppar för att bibehålla välmåendet.

Utsukusy ampuller- Årets Julgransprydnad?

Utsukusy Cosmetics- Xmas Dragon’s Blood Ampull

”Julgranskula” fylld  med härligt vårdande koncentrat.

Perfekt att ge bort i julklapp.

-Skyddar och stärker kollagenfibrerna.

– Slätar ut fina linjer och rynkor.

– Regenerar huden genom att främja kollagenbildningen.

– Antioxidant och skyddar mot fria radikaler.

Innehåller 4 ampuller x 2 ml

Nuori  Supreme-C serum Treatment for Brightening & Reviving

Denna serum är 10 dagars intensive behandling.

Denna ny blandade intensiva behandlingen hjälper till att reparera tidigare hudskador orsakade av fria radikaler och erbjuder kraftfullt antioxidantskydd för ljusare och återuppväcka huden. En unik dispenseringsmekanism gör att 100 % rent C-vitaminpulver kan blandas in i serumet omedelbart före den första appliceringen. Med en knapptryckning släpps pulvret ut i serumet, vilket ger formeln liv samtidigt som ingrediensernas maximala effektivitet säkerställs.


Designed for Men MaSQ+

MASQ+ MOISTURE, designed for men
En tvådelad sheet mask för män. Har du skägg så placerar du del 2 på bröstet istället för på hakan.
MASQ+ Moisture är fulladdad med aktiva ingredienser som är uppfriskande och fuktgivande.
Innehåller bl.a. fuktgivande allantoin, sammandragande trollhassel samt antioxidantrik gurkmeja, niacinamide, C- och E-vitamin. Regelbunden användning av MASQ+, 2-3 gånger i veckan håller din hy återfuktad och ger därigenom ett fräschare utseende.
Du behöver varken smörja in eller tvätta bort något. MASQ+ placerar du enkelt över ansiktet. Luta dig tillbaka och njut!

Rulla till toppen