Eagle-Eye Cherry med ny dansbar rock/pop låt – ”I Like It”

Vi har lyssnat…and we like it… Här kommer artistens och skivbolagets enna kommentarer:
”Texten bestämde tidigt vad låten skulle bli”. Så säger Eagle-Eye Cherry om första singeln ut från sitt 6:e studio-album som förväntas landa tidigt nästa år.
”I Like It”, som nya singeln heter, är en på alla sätt hård-slående reflektion över hur saker en gång var – och vad de kan bli igen.

Eagle-Eye blev tidigt 2020 drastiskt pausad på vägen mot uppföljaren till 2018 års album ”The Streets Of You”, ett album som Grammis-nominerades och resulterade i en Topp 10 hit på radio. Han hade äntligen hittat en ledig tid i den ikoniska Stockholmsstudion Atlantis och hade efter en avslutad turné i Brasilien precis börjat spela in. Just då slog pandemin till. Han fick för oklar framtid lägga sju inspelade låtar på hyllan – varav 4-5 ”grymt bra”, som han själv summerar – och gå till en tillvaro klart olik de år som följt sedan succégenombrottet med ”Save Tonight” 1997.

-Jag har aldrig varit så här länge i Sverige i en svit. Det enda jag gjort utåt är en webb-medverkan på en festival i Brasilien. Jag klättrade till sist på väggarna och stönade: ”Oh, man”, säger han med både humor och största allvar när det nu till sist börjar anas en möjlighet att återvända till scenen.

Starten sker idag den 21 maj med ”I Like It”. En låt som precis som mycket annat på det kommande albumet delvis tittar i speglar som reflekterar hans tonår.
Låten nickar musikaliskt åt The Cars, The Clash, Ramones, Talking Heads och Blondie med en och annan referens även till Fleetwood Mac. Han beskriver texten:
-Du vaknar upp tilltufsad från kvällen innan, du dammar av dig och ger dig ut igen. Det finns inga konsekvenser. Jag har skrivit sånger om konsekvenser, men detta är inte en av dem.

Låten är ett verk av Eagle-Eye ihop med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias i produktion av Peter Kvint och med mix av James Krausse i Los Angeles.
Den är en första injektion i en process som åter ska göra Eagle-Eye Cherry till en av våra mest globala musikpoeter. Något som bör ske så snart som någonsin möjligt, om han själv får bestämma.

Rulla till toppen