Både verklighetsflykt och festvåning – THE ESCAPE SOCIETY

Låt oss inleda med en beskrivning av konceptet, med dessa ord direkt från Loui Marti:
”Jag har öppnat ett ”Escape Room” tillsammans med mitt ex Isabelle. Hon ringde och tyckte att vi skulle öppna ett Escape Room tillsammans här i Stockholm. Vi har länge känt att det fattas något i den stilen,
The Escape Society är tänkt att vara en lite annorlunda mötesplats,  där man både kan fly från verkligheten och samtidigt umgås i slutna sällskap och detta i en annorlunda setting. De flesta som kommer hit, får en känsla av att kliva rakt in in i en cocktailbar i 1920-talets New York och inte ett konventionellt Escape Room. Inredningen gör att stämningen tar över och förändrar upplevelsen.
Det är som en combo av Alice i Underlandet och Gatsby möter ”boutique hotell” i Paris. Vi har här en perfekt eventlokal, eftersom det kan ses mer som ”hemma hos” än som en festlokal. Nästan lite som ett andra vardagsrum.
Vi är så klart mest stolta över själva Escape-spelen, där vi verkligen har försökt att fånga känslan från vissa filmer, då jag (Louie Marti) ju även jobbar med film och därför tänker att här kan man även spela in film och musikvideos.

Vi har dessutom lagt in ljud och dofter som extra dimensioner, så att våra gäster omedelbart skall kastas in i en annan verklighet. Det blir tack vare detta, något alldeles extra och för många, oväntade upplevelser. Dessa 300 kvm hyr vi, som nämnts, ut även som festvåning, t.ex. för svensexor, möhippor, ja vi har t.o.m. haft barnkalas. Varför fira din fest i en vanlig ocharmig lokal, när du kan fira den i t.ex. filmen Gudfaderns anda? Lokalens adress är Kaptensgatan 13 och vår hemsida är https://www.escapesociety.se/ ”

I veckan var det storslagen invigning av Louie Marti´s nya koncept, Stockholms lyxigaste Escape Room – The Escape Society på Kaptensgatan 13 i Stockholm. Erwik Communication med Alexander ”Matrix” Erwik i spetsen, stod för inbjudan. Fantasifull klädsel var påbjuden och fantastiska drinkar både utan (bl.a. Copenhagen Sparkling) och med C2H5OH (Cava & GT) bjöds friskt.Här är Primepix alla bilder från kvällen, där gästantalet hölls under 50 personer, som rekommenderat.

Eventarrangör Alexander Erwik med Escape Rooms ägare Louie Marti.Cava skapr stämning… Primepix Chefredaktör och fotograf Peter Ortvik fångades av Cawa Medias kamera, tillsammans med sångerskan Therése Neaimé.

Tone Bernadotte Oppenstam i rött, med sin trevliga kompis i svart. Blir det AC Milan ihop?

Dogge Doggelito med hela hundspannet som draghjälp…Karnevalsstämning i kubik! Jenny Lundahl och okänd danskavaljer.Jan Emanuel jämför six-pack med ”Hulkan”.Lets Dance Tobias Karlsson agerar gentleman till Therése Nae Neaimé.Hmmm…kan då detta vara Gudmodern?”Killen trodde han var col, för han hade en pistol..” har inte Dogge sjungit det..?Marti J:r vs. Marti Senior.
-Hmmm, Peter, hade du inte beställt ett dubbelrum..?I skrivande stund, Leif och Ann Schulman… så klart…Även här har vi Senior vs Junior.Med andra ord: Jan Emanuel & Matteus Johansson.Här vankas det alkoholfria alternativ, bland annat Copenhagen Sparkling.Akta så du inte åker dit för ”häller i”…Designer Peter Englund hamnade i isoleringscellen. Några designbrott begångna?Alex Catalan hade egen bodyguardinna med sig.En lagom relaxad Zinat Pirzadeh.Jag vill inte vara oGin… men var är min butelj..?Som ZZ Top sjöng: ”Every Crazy Girl Loves A Sharp Dressed Man”…eller något liknande.Matrix Erwik tog väl hand om gästerna utan att upphäva tyngdlagen under kvällen.Jahaja..nu har grabbarna Johansson tagit sig in i kasaskåpet också! Snacka om kassa skåp…Hör ni… vi delar väl lika… annars kanske bildmaterialet hamnar uppe hos RiksKrim…hehehe.Filminstitutets PR Chef Jan Göransson med väninna sög i sig atmosfären.Lite mer Cava? Trevlig bartender visste skillnaden mellan fyller i och häller i…Visst får man lite ”Future-nostalgikänsla” av  Filippa Engbergs och Genris uppenbarelser?”Jag hör inte, kom närmare”…eller?Alex, skönt att veta att du HAR ögon bakom solisarna..tack!

Coolaste Costymen! Men var har du köpt…strumporna..?Klart ni skall få en bild ihop. Hennes Heels matchar ju hans outfit.Tetra-pack på gång?Men, Alex och Caisa, Främlingar,  vad döljer ni för mig..?”Skulle nog inte ha tagit den där drinken som stod i provrörsstället…”kan det vara en GT? Eller två?Lika vadderad som mina kalsingar…eller inte…John Houdi med sitt förtrollande borssällskap.Och nu har Jan Göransson tagit ett steg i rätt riktning…kanske Lets Dance på G..?-Festen har börjat!Tjejer, ni saknar något i bilden! -Mig…hahaha.
Tone Bernadotte Oppenstam i rött, snygg väninna i svart…

Filippa har slagit sig lös.Big Boys have more fun…maybe…Cawa Medias team Peter och Larissa tillät sig en sväng i spegelsalen.Men nu blir ni så där Gudfaderliga igen…är det tavlan i bakgrunden som inspirerar?-Tydligen!har ni inte slutat dansa än?-Ja ja, vi SKA gå… utan frislag…Det samma till dig, Filippa! -God Natt! Vi tog oss ut…

Foto ©: Peter Ortvik, Primepix.se

Lämna en kommentar

Scroll to Top